AralıkOcakŞubat
Tarih: 04.06.2015 | Okunma Sayısı: 1249 | | |

03.06.2015 tarihinde Karlıova’nın Serpmekaya Köyünde silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden, Halkların Demokratik Partisi’nin seçim minibüsü şoförüne Allah’tan rahmet ve kederli ailesi ile HDP’ye baş sağlığı diliyoruz.

Yapılan bu saldırıyı lanetliyoruz. Bütün kamuoyunu sağduyulu, sabırlı ve metanetli olmaya davet ediyoruz. Bu olayın aydınlatılmasını, fail ya da faillerinin derhal yakalanması için yetkili kurumların bir an önce gerekli araştırmayı başlatmasını talep ediyoruz. Ayrıca Bingöl Barosu olarak bu olayın takipçisi olacağımızı ve olayın aydınlatılması için gerekli çalışmayı yapacağımızı kamuoyunun bilmesini isteriz.

Yetkililerden bir an önce bu olayı aydınlatmalarını ve bu olayla ilgili bilgi kirliğine yol açmamak için, olaya ilişkin elde edilen bilgilerin,  kamuoyuyla paylaşılmasını istiyoruz. Bu olay bu şekilde karanlık kaldıkça beraberinde daha bir çok karanlık olayda gelecektir.Bu tarz karanlık olayların yaşanmaması için  olayın aydınlatılması gerektiğini düşünüyoruz.

Bilindiği gibi ülke olarak ve tabiî ki il olarak bir seçim sürecinden ve sıkıntılı bir dönemden  geçmekteyiz. Bize göre hiçbir şey insan yaşamından daha değerli olamaz.Bütün siyasi partileri  insan hayatına saygı göstermeye ve sağduyulu olmaya davet ediyor ve bu hain saldırıyı yapanları  bir kez daha lanetle kınıyoruz.

BİNGÖL BAROSU BAŞKANI

Av. ABDULLAH ALAKUŞ