DOĞU VE GÜNEYDOĞU BÖLGE BAROLARI ORTAK BASIN AÇIKLAMASI

Basına ve Kamuoyuna

7 Haziran 2016 günü İstanbul’da yapılan bombalı saldırı sonucu 5’i sivil 11 kişi yaşamını yitirmiş 36 kişi yaralanmıştır. 8 Haziran 2016 tarihinde Mardin Midyat’ta meydana gelen patlamada ise 3 sivil 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 30 vatandaşımızda yaralanmıştır. Yaşam kutsallığına ve toplumsal barışa yönelik bu saldırıları kınıyor, ölenlere rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Bugün toplumsal ve siyasal anlamda yaşanan sorunların çözümsüzlüğünün temel nedeni devam eden şiddet sarmalıdır. Günlük yaşamı, hayatın normalini ve hatta siyaset dilini esir alan şiddet ile hiçbir sorunun çözülemeyeceği, devam eden şiddetin sadece  güç gösterisi niteliği taşıdığı açıktır.

Bu nedenle her koşulda şiddete karşı yaşamı ve barışı savunmada ısrarımızı bir kez daha kamuoyuna saygı ile duyururuz. 08.06.2016

ADIYAMAN BAROSU             AĞRI BAROSU                   BATMAN BAROSU

BİNGÖL BAROSU                    BİTLİS BAROSU                 DERSİM BAROSU