BASINA VE KAMU OYUNA

BASINA VE KAMUOYUNA

KINIYORUZ, LANETLİYORUZ.

AMA ARTIK KINAMAKTA, LANETLEMEKTE YETMİYOR. 

 

                               10 Ekim Cumartesi günü “Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi” için Ankara Garında yaşanan bombalı saldırı olayında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz.

                               Bu insanlık dışı vahşi olayı gerçekleştirenleri lanetle kınıyoruz. Umarız bir daha böyle bir olay yaşanmaz.

                               Bu ülkede barış istemenin, inadına barış demenin bedeli ölümdür. Barış isteyince bir şekilde öldürülüyorsunuz. Yaşamak için sonuna kadar savaş diye bağırmanız gerekiyor.

                               Allah aşkına yeter diyoruz, batsın bütün hesap kitaplarınız. Artık ölüm haberleri duymaktan ve ülkenin dört bir tarafından nefret ve kan kokusu almaktan bunadık. Ülke olarak artık bu durumu kaldıracak güçte değiliz. Bu ölümlerin durması için, kimsenin hayatını kaybetmemesi için ne istiyorsanız, bunun bedeli neyse verelim ki artık ölümler olmasın. Kutsal olan insandır, insan hayatıdır. Hiçbir şey, hiçbir fikir, hiçbir ideoloji ve hiçbir din insan hayatından daha değerli olamaz.

                               Suruç da, Diyarbakır da ve daha bir çok yerde yaşanan bu tarz eylemelerin, failleri halen bulanmadı ve bu eylemlerde yaşanan güvenlik zafiyetinden dolayı hiçbir yetkili hakkında soruşturma açılmadı. Ankara da yaşanan bu bombalı eylemin ve diğer eylemlerin bütün karanlık noktalarına kadar bir an önce aydınlatılmasını, faillerin ve bağlantılarının daha doğrusu gerçek faillerin bulunmasını, güvenlik zafiyetinden dolayı ilgililer hakkında da derhal kamu davası açılmasını talep ediyor  ve bu eylemleri gerçekleştirenleri bir kez daha lanetle kınıyoruz.

 

                                                                                                              Bingöl Barosu Başkanlığı