DİYARBAKIR İHYA-DER SALDIRISI

BASINA VE KAMUOYUNA

                09.06.2015 tarihinde Diyarbakır'da gerçekleşen  silahlı saldırı sonucunda  İHYA - DER  Başkanı Aytaç  BARAN hayatını kaybetmiştir. Bu menfur saldırı sonucu hayatını kaybeden Aytaç  BARAN'a Allah'tan rahmet ve kederli ailesine başsağlığı diliyoruz.

                Aytaç BARAN'a yapılan saldırının hemen arkasından yine gerçekleşen saldırı sonucunda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza da Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyoruz. Bu hain saldırıları gerçekleştirenleri  lanetle kınıyoruz.

                Bu tarz olayların yaşanacağının ip uçlarını Bingöl Karlıova'da gerçekleşen Hamdullah ÖĞE olayında görmüştük. Bu bölgede karanlık eller tekrar devreye girip 1990'lı yıllarda yaşanan faili meçhul cinayetler dönemine gideceğimizin sinyali vermektedir. Bir kez daha ve bıkmadan usanmadan yetkilileri bir an önce gerekli önlemleri almaya davet ediyoruz. Devlet bu bölgede bu tarz karanlık olayların gerçekleşmesinin önüne geçmelidir ve yaşanan bu karanlık olayları çok hızlı bir şekilde aydınlatmalıdır. Aksi takdirde bu bölgede karşı karşıya getirilmek istenen iki farklı kesim vardır ve bu kesimlerden birine karşı yapılan her hangi bir olaydan, diğer kesim karşı kesimdekini sorumlu tutacaktır. Bu saldırılar toplumsal barışımıza yapılan saldırılardır. Buradan sabırla bunca provokasyona rağmen beklenen oyuna gelmeyen halkımızı bir kez daha sağduyulu ve sabırlı olmaya davet ediyor, göstermiş oldukları bu sağduyulu yaklaşımdan dolayı da tüm kesimlere teşekkür ediyoruz.

                Yaşanan bu acı olayı gerçekleştirenleri kınıyoruz. Umarız bu olay yaşanan son olay olur. İnsan haklarına ve insan yaşamına yönelik her türlü olayın karşısında olduğumuzu ve insan yaşamına yönelik bu tarz olayların; kim veya kimler tarafından,  hangi saikle olursa olsun, kime karşı işlenirse işlensin karşısında olduğumuzu ve bu olayların takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilmesini isteriz. Saygılarımızla.

                                                              

 

 

                                                                                                    BİNGÖL BAROSU BAŞKANI

                                                                                                        AV. Abdullah ALAKUŞ