HDP DİYARBAKIR MİTİNGİNE YAPILAN BOMBALI SALDIRIYA İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASI

HDP’nin 04.06.2015 tarihinde Diyarbakır mitinginde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyoruz. Yine bu patlamada yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz. Umarız ölü sayısı artmaz. Bu iğrenç ve insanlık dışı olayı gerçekleştirenleri lanetle kınıyoruz.

Büyük toplumlar, medeni toplumlar ve tarihsel geçmişi olan, onurlu toplumlar sabırla ve metanetle bu saldırıların altından kalkacaklardır.

Bir gün önce Bingöl’de yaşanan olay için, yetkili makamları uyarıp, gerekli önlemelerin alınması çağrısında bulunmuştuk. Ama bugün görüyoruz ki yetkili makamlar hiçbir önlem almamakta ve kıllarını dahi kıpırdatmamaktadırlar.

Ülkemizin neresinde ve kime karşı gerçekleşirse gerçekleşsin bu tarz insanlık dışı saldırıların karşısında olduğumuzun ve bu olayların takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilmesini isteriz. Bir kez daha bütün Türkiye toplumlarına sesleniyoruz. Lütfen öfkemize mahkum olmayalım, öfkemize yenilmeyelim, sabırlı ve sağduyulu olalım. Saygılarımızla.

Bingöl Barosu Başkanı

Av. Abdullah ALAKUŞ