HIZLI TEBLİGAT

Kabul işlemleri

Hızlı Tebligat kabulünde “HT” rumuzlu veya “30–39” ile başlayan barkod kullanılır ve barkod numarası kabul numarası yerine geçer.

Kabul sırasında tebliğ evrakı üzerine Hızlı Tebligat olduğunu belirten etiket yapıştırılır.

Göndericiler, Hızlı Tebligat hizmetinden yararlanabilmek için; http://www.ptt.gov.tr web sayfası üzerinden, Çağrı Merkezini arayarak veya herhangi bir PTT işyerine giderek, müracaat eder.

Şehir dağıtım alanı dışında kalan köy dağıtımına tabi yerler varışlı Hızlı Tebligat kabul edilmez. Ancak, göndericisi tarafından gönderilmesinde ısrar edilen tebligatın üzerine, gecikmesinden PTT'nin sorumlu olmayacağı yönünde şerh düşülmek ve imza alınmak suretiyle ''ihtirazı kayıt'' la kabul edilir.

Çok sayıda Hızlı Tebligat vermek istediğini bildiren kişi ve kuruluşların tebligatları, adreslerinden kabul edilebilir.

Ücretler ve tazminat

Hızlı Tebligatlar ağırlık sınırı aranmadan kabul edilir. Ücreti, Posta ve Telgraf Ücret Tarifesinde belirlenir.

Hızlı Tebligatların ücretleri, ücret ödeme-alma makinesi, posta pulu, resmi pul, posta çeki hesabı veya kredi kartıyla ödenebilir. Hızlı Tebligatın kaybı halinde tazminatla ilgili taahhütlü mektup postası gönderilerine ait hükümler aynen uygulanır.

Kabul saati, sevk yolu ve dağıtım zamanına göre süresi içerisinde alıcısına ulaştırılamayan Hızlı Tebligatların kabul ücretinden kabul edildiği ağırlık kademesindeki normal tebligat ücreti düşüldükten sonra kalan kısmı talep edilmesi durumunda göndericiye geri ödenerek

Ayrım ve sevk işlemleri

Hızlı Tebligat, bu hizmete özel torbalar içerisinde veya posta torbasına kapsamında “Hızlı Tebligat” olduğunu açıkça belirtir etiket yapıştırılarak, kaşe basılarak veya bu ifade elle yazılarak, torba kapsamında bulunan Hızlı Tebligat Bildirme Kâğıdına sistem aracılığıyla kaydedilerek, uçak sefer tarifesine göre öncelikle uçakla sevk edilir.

Dağıtım/teslim işlemleri ve süreler

Hızlı Tebligatın postaya verildiği şehir dağıtım alanı içerisinde 1 gün (24 saatte), il sınırları içinde kabulden itibaren en geç ertesi gün, iller arasında ise kabulden itibaren en geç 2 gün sonra teslimi esastır.

Hızlı Tebligata ait mazbatanın çıkaran mercie iadesi ise tebligatın tesliminden itibaren en geç 2 gün içerisinde yapılır

Ücreti

100 gr         20 TL----250gr     21 TL-500 gr       23 TL