KINAMA

BASINA ve KAMUOYUNA

Hakkari Barosu üyesi meslektaşlarımız,  Av. Fırat İKE ile Av. Uğur YAŞAR, 27.11.2014 tarihinde saldırıya uğramışlardır.Meslektaşlarımız, polis tarafından gece durdurularak kimlik kontrolü yapılmıştır.Yapılan kimlik kontrolünde avukatlarımızın,  avukat olduklarını beyan edip kimlik göstermelerine rağmen polis memurlarının saldırısına uğramış ve kötü bir şekilde darp edilmişlerdir.

Meslektaşlarımız ters kelepçelenip onlarca polis tarafından ağır bir şekilde darp edilerek zorla polis aracına bindirilmiş, gerekçesiz bir şekilde TEM şubeye götürülüp daha sonra sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye götürülmüştür. Hastanede muayene esnasında bile meslektaşlarımız ters kelepçeli bir şekilde muayene edilmiştir.

Yapılan bu saldırı henüz yasallaşmayan, 'GÜVENLİK PAKETİNİN' uygulamadaki bir yansımasıdır.Polise tanınan sınırsız yetkinin ve keyfi uygulamaların bir göstergesidir.Makul şüphenin doğal bir sonucudur.Polisin, savcıya danışmadan 24 saat göz altı yapabilmesinin yetkisidir.Bu güvenlik paketi henüz yasallaşmadan olan sonuçlarıdır.Yasallaştıktan sonra ki sonuçlarını şimdiden tasavvur dahi edemiyoruz.

Meslektaşlarımıza yapılan bu saldırı sonucunda, polis yetkimi kullandım.Makul şüphe vardı, göz altına aldım diyecektir.Polise böyle bir koruma zırhı verilirse yapacağı da budur.Görüldüğü gibi iç güvenlik paketiyle POLİS DEVLETİNE doğru gittiğimizi bağıra bağıra söyledik.Ama sesimizi duyan çıkmadı.Ancak siyasal iktidar kendilerine yönelik bir saldırı olduğunda bunun farkına varacaktır.Umarız o günde geç kalınmış olmaz.

Polisler tarafından, meslektaşlarımıza yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz..

Bingöl Barosu olarak, Hakkari Barosunun yanında olduğumuzu, yapılan bu saldırının faillerinin ortaya çıkarılması için gerekli olan adli ve idari soruşturmaların sonucunun takipçisi olacağımızı bildiririz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

BİNGÖL BAROSU BAŞKANLIĞI