KINAMA

İstanbul Anadolu Adliyesi İş Mahkemesi' nde duruşma esnasında görevi yargılama yapmak olan mahkeme hakimi, kadın avukat meslektaşımızın etek boyuna müdahale ederek görev dışına çıkmış ve yargılamanın tarafsızlığına gölge düşürerek yetkisini kötüye kullanmış, bugüne kadar baktığı ve karara bağladığı kararlara da şüphe bulaştırmıştır.

            Bir kadını kıyafeti ile yargılamak kimsenin hakkı olmadığı gibi mahkeme hakimi olan bu şahsın da haddi değildir. Bu şekilde baskı altına alınan kadın meslektaşımız adeta taciz edilmiş ve küçük düşürülmüştür.

            Asıl işi yargılama yapmak olan hakimin yaptığı işi bırakıp, kadın meslektaşımızı kılık kıyafeti yüzünden yargılamaya kalkması ahlaka, hukuka ve tüm inançlara aykırı olduğu unutulmamalıdır.

            Ülkemizde geçmiş yıllarda yaşanan kılık kıyafet müdahalelerinin mağduriyetlerinin sonuçları henüz sıcaklığını korurken adeta yeniden hortlatılma çabasını da, düşüncesini de kınıyoruz.

            Çok gerilerde bıraktığımız özel hayata, inanç ve yaşam şekline, kılık kıyafet özgürlüğüne müdahale niteliği taşıyan tutum ve davranışlar kimler tarafından sergilenirse sergilensin bu tür tavır ve davranış ve düşünceler hastalıklıdır, sorunludur.

            Meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor Bingöl Barosu olarak  bu olayı sonuna kadar takip edeceğimizi kamuoyunun bilgilerine sunuyoruz.

 

                                                                                  Bingöl Barosu Başkanlığı