EkimKasımAralık
ALADAĞ'DAKİ KIZ YURDU YANGINI DAVASININ ÜÇÜNCÜ DURUŞMASI YAPILDI.
Tarih: 11.10.2017 | Okunma Sayısı: 207 | | |

29.11.2016 tarihinde Adana’nın Aladağ ilçesinde bulunan, bir kız öğrenci yurdunda çıkan yangın sonucunda, 11 kız çocuğumuz yanarak hayatlarını kaybetmişlerdi. Bu yangın olayı nedeniyle yapılan soruşturma sonucunda yurdun bağlı olduğu dernek yöneticileri ve yurt yetkilileri olmak üzere 7 kişi hakkında taksirle ölüme ve birden çok kişinin yaralanmasına sebebiyet vermekten dolayı kamu davası açılmıştır. 6 sanığın tutuklu olarak yargılandığı davanın 09.10.2017 tarihinde yapılan üçüncü duruşmasına Baro Başkanımız Av. Abdullah ALAKUŞ, TBB Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Filiz SARAÇ ve Av. Ekrem DEMİRÖZ, Adana Barosu Başkanı Av. Veli KÜÇÜK, Sakarya Barosu başkanı Av. Zafer KAZAN, Muğla Barosu Başkanı Av. Cumhur UZUN, Aydın Barosu Başkanı Av. Gökhan BOZKURT ve birçok baronun Kadın ve Çocuk Hakları komisyonu temsilcileri katılmıştır. Yapılan yargılama sonucunda, delillerin tamamının toplanmamış olması, dosyanın bilirkişide olması ve yaralanan çocuklara ilişkin olarak henüz kesin raporların alınmamış olması nedeniyle tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilerek duruşma 11.12.2017 tarihine ertelenmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bingöl Barosu Başkanlığı