ŞANLIURFA BARO BAŞKANI SAYIN AHMET TÜYSÜZ'E YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ
Tarih: 23.09.2017| Okunma Sayısı: 3839

BASINA VE KAMUOYUNA 

 

 

 

 

                        22.09.2017 tarihinde Viranşehir ilçesinde gözaltında bulunan bir müvekkili ile görüşmeye giden kıymetli Şanlıurfa Baro Başkanımız Sayın Ahmet TÜYSÜZ, adliye girişinde bulunan polis memurları tarafından önce sözlü saldırıya uğramış ve daha sonra fiziki olarak darp edilmiştir. Yapılan bu iğrenç ve çirkin saldırıyı lanetle kınıyoruz.

 

                        Kim olursa olsun, yetkisini nereden alırsa alsın, her kesi, ama herkesi olağanüstü hal bile olsa hukuka ve kanunlara uymaya davet ediyoruz.

 

                        Avukatlık bir kamu hizmetidir. Biz avukatlar görevimizi yaparken aslında bir kamu görevi ifa etmekteyiz. Baro, tüzel kişiliği bulunan bir kurumdur ve Baro Başkanı, bu kurumun başıdır. Dolayısı ile o ildeki tüm avukatları temsil eder. Kamusal bir kimliği olan ve kamusal bir kimliği temsil eden baro başkanına yapılan bu iğrenç saldırı kabul edilemez. Aynı polis memurları adliye girişinde Başsavcıya, Valiye, Belediye Başkanına veya bir kurumu temsil yetkisi olan herhangi bir şahsiyete karşı aynı şekilde davranabilirler mi?

                                           

                        Konu ona, buna, bu şekilde davranma olayı değildir. Herkesin önce edep ve ahlak kuralları içinde, hukuka ve kanunlara bağlı kalarak davranabilmesi olayıdır. Olağanüstü durumlar kolluk kuvvetlerine olağanüstü yetki vermez. Herkes hukuka uymak zorundadır.  

                               

                        Bu bağlamda önce İçişleri Bakanlığını sonra da Adalet Bakanlığını, bu saldırıyı gerçekleştirenler hakkında soruşturma açmaya davet ediyoruz. Şanlıurfa Barosu Başkanının yanında olduğumuzu ve yapılan bu saldırıyı bir kez daha kınadığımızı belirtmek isteriz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 

 


                                                                     Bingöl Barosu Başkanlığı adına 
                                                                                      Baro Başkanı
                                                                              Av. Abdullah ALAKUŞ

29.03.2024
AV. YUSUF KETENALP
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.