AralıkOcakŞubat
Tarih: 17.12.2016 | Okunma Sayısı: 496 | | |

17.12.2016 tarihinde Kayseri’de çarşı iznine çıkan askerlerin bulunduğu otobüse yapılan bombalı saldırı sonucunda 13 asker şehit olmuş, 56 kişide yaralanmıştır. Ölen askerlere Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Milletin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine ve barışına karşı, yapılan bu alçakça saldırıyı lanetle kınıyoruz. Bu saldırı tüm halkın vicdanını, yüreğini derinden yaralamıştır. Günlük hayatımızın her alanına bulaşmaya başlayan bu şiddet ortamını, akli selim bir şekilde, sabırlı olup, sivil toplum gerilmeden ve birbirine anlayışla yaklaşarak çözmesi gerekmektedir. Aksi durum, toplumu birbirine karşı gerdireceği gibi uçurumlar açmaya ve bu tarz şiddet ortamının daha da yaygınlaşmasına zemin hazırlamaktadır.

Her gün bombalama ve saldırı haberleriyle uyanıyoruz. Bu tarz bombalama ve saldırıları kabul etmediğimizi ve şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu kamuoyuna saygıyla bildiririz.

Bingöl Barosu Başkanlığı

24.01.2018 Çarşamba