AralıkOcakŞubat
DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGE BAROLARI İSTANBUL SALDIRISI ORTAK BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 11.12.2016 | Okunma Sayısı: 600 | | |

Basına ve Kamuoyuna

10 Aralık 2016 günü İstanbul’da yapılan bombalı saldırı sonucu 38 kişi yaşamını yitirmiş ve 155 kişi yaralanmıştır. Yaşam hakkına, toplumsal güven ve huzura yönelik bu saldırıyı şiddetle kınıyor, ölenlere rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz.
Bu saldırının tam da Dünya İnsan Hakları gününde yani insan hakları için anlamlı bir günde yapılmış olması ayrıca tüm ülkenin huzuruna tehdit mesajı niteliği taşımaktadır. Bugün toplumsal ve siyasal anlamda yaşanan sorunların çözümsüzlüğünün temel nedeni devam eden şiddet sarmalıdır. Günlük yaşamı, hayatın normalini ve hatta siyaset dilini esir alan şiddet ile hiçbir sorunun çözülemeyeceği, devam eden şiddetin sorunları daha da derinleştirdiği açıktır.

Bu nedenle her koşulda ve kimden gelirse gelsin şiddete karşı yaşam hakkını savunmada ısrarımızı bir kez daha kamuoyuna saygı ile duyururuz. 11.12.2016

ADIYAMAN BAROSU             AĞRI BAROSU                   BATMAN BAROSU

BİNGÖL BAROSU                    BİTLİS BAROSU                 DERSİM BAROSU