AralıkOcakŞubat
22.10.2016 TARİHİNDE GENÇ'TE MEYDANA GELEN PATLAMA İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 24.10.2016 | Okunma Sayısı: 602 | | |

Her geçen gün, sivil yaşam alanlarına doğru kaymaya başlayan çatışmalar ve patlamalar nedeniyle toplumun barış konusunda ki umutları gittikçe azalmaktadır. Ama bizler sivil toplum olarak bu çatışmaların ve patlamaların sivil yaşam alanlarından derhal uzaklaştırılması gerektiğini düşünmekteyiz. Bu doğrultuda tüm taraflara sesleniyoruz. Sivil yaşam alanlarından uzak durun. Silahlarla, çatışmalarla ve patlamalarla bu sorunun çözülmeyeceğini, her kesimin görmesi gerekir. Yaşanan bu olaylar nedeniyle sivil toplum nefes almakta dahi güçlük çekmekte, korkudan sokağa çıkamayacak duruma gelmektedir.

22.10.2016 tarihide genç ilçemizde meydana gelen patlamada aralarında sivillerinde olduğu toplam 20 kişi yaralanmış, 2 polis memuru da şehit düşmüştür. Şehit düşen polislere Allah’tan rahmet yaralılara da acil şifalar dileriz. Yaşanan bu çatışmalar ve ölümler nedeniyle tüm toplum derin bir yara almakta ve barışa olan inancını yitirmektedir. Toplumun barışa olan inancını kaybetmemesi ve bu kadim topraklarda artık acı ve gözyaşının olmamasını umut ederek, yapılan saldırıları kınıyor, şiddete ve şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu ve asla şiddete teslim olmayacağımızı ilan ediyoruz!24.10.2016

Bingöl Barosu Başkanlığı
24.01.2018 Çarşamba