KAÇAK GÖÇMENLER
Tarih: 23.04.2015| Okunma Sayısı: 4086

KAÇAK GÖÇMENLER

Lütfen bu trajediye seyirci kalmayın.

Son zamanlarda kaçak göçmenleri taşıyan teknelerin batması sonucunda    800'ü aşkın kişi ak denizde hayatını kaybetti

Yanı başımızda, kaçak göçmenlerin yaşadığı insanlık dramına adeta hepimiz, başımızı kuma gömmüş gibi görmezden gelmekteyiz.

Bütün ülkeleri, insan hakları kuruluşlarını  göçmen kaçakçılığı konusunda duyarlı olmaya ve gerekli önlemleri almaya davet ediyoruz.Bu alınması gereken önlemler birer insanlık görevidir.Bu drama seyirci kalmak bir insanlık suçudur.Hepimiz birer  göçmen adayıyız bunu unutmayın.

Bu insanlar durduk yere göç etmiyorlar. Eskiden ekonomik sebeplerden dolayı göç eden insanlar, artık günümüzde canlarını kurtarmak için göç etmektedirler.Özellikle ortadoğuda yaşanan savaşlar ve DAİŞ terörünün had safhaya ulaşmasından dolayı insanlar, yurtlarını terk etmek zorunda kalmaktadırlar. Bu zulmün yarın sizleri de vurmayacağının garantisini hiç kimse veremez.

Ulus devletlerin uyguladığı politikalar ve geliştirdikleri stratejiler  nedeniyle de göçler başladı. Göç  tek taraflı bir süreç değildir. Bu göç güzergahları yüz yıllardan beri var olan güzergahlardır. Avrupa ülkelerinin kendi sınır güvenliklerini bahane ederek sınırlardaki güvenliği had safhaya ulaştırmaları nedeniyle göçmenler mecburen deniz yolculuğunu tercih etmektedirler. Bu insanlar açlık, yoksulluk, savaş veya iyi bir gelecek hayali ile göç etmektedirler. Akdeniz adeta bir göçmen mezarlığına dönüşmüştür.

Uluslara arası göç örgütünün verilerine göre bu yıl 1700 göçmen hayatını kaybetti.

Kaçak göçmen dalgasından ,Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliğini sorumlu tutmaya çalışırken topu bir birlerine atmaya çalışmaktadırlar.

Avrupa ülkelerinde yaşanan bazı  olaylar nedeniyle, bu olaylardan göçmenleri sorumlu tutmaları ve özellikle 11 eylül saldırısından sonra sorumlu olarak özellikle Müslümanları görmesi, Fransa'da Charlie Hebdo Dergisi saldırısı sonucu bir islamafobinin oluşmasından dolayı bu ülkeler gerekli önlemleri almamakta ve özellikle kendi sınırlarından uzak tutmaya çalışmaktadırlar. Göçmenlerin geçiş güzergahında bulunan bütün ülkeler adeta buna göz yummakta ve bir an önce kendi ülkelerinden çıkmaları için hiç bir denetim yapmamakta ve geçiş noktalarındaki kontrollerde para karşılığı geçişler sağlanmaktadır.Göçmenlerin varmak istedikleri ülkelerde ise sınır güvenlikleri üst seviyede olduğu için, denizden geçiş yoları bu nedenle tercih edilmektedir.

Lütfen yaşanan bu insanlık dramına seyirci kalmayın.Biz Bingöl Barosu olarak tüm kesimleri bu konuda duyarlı olmaya ve insani görevimizi yapmaya davet ediyor, saygılarımızı sunuyoruz.

                                                                                                            BİNGÖL BAROSU ADINA

                                                                                                            BARO BAŞKANI

                                                                                                            AV. ABDULLAH ALAKUŞ                 

28.03.2024
AV. YUSUF KETENALP
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.