AralıkOcakŞubat

Ankara 08.01.2015
BARO BAŞKANLIĞI
DUYURU NO:2015/2

Konu: Kovuşturma aşamasında müdafiin dosya içerisinde bulunan diğer tüm belge ve tutanaklar gibi duruşma zabıtlarının onaylı suretlerini de harç ödemeksizin alabileceği hakkında.

5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu gereğince zorunlu müdafi olarak görev yapan avukatların, mahkeme kalemlerinden duruşma zabıtlarına aslı gibidir kaşesi basılarak onaylanmasını talep ettiklerinde; anılan belgenin harçsız onaylanarak avukatlara verilmesi gerektiğine dair Adalet Bakanlığı nezdinde yapılan girişimler sonucunda Ceza İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen 24.12.2014 gün ve 76969 sayılı yanıt ekte sunulmuştur. Bahsi geçen yazıda özetle,

• Aslına uygunluğu onaylanan suretlerin, 5271 sayılı Kanun ve ilgili yönetmelikteki düzenlemelerin bir istisnasını oluşturduğuna dair herhangi bir kayıt bulunmadığı,
  • Bu nedenle kovuşturma aşamasında müdafiin dosya içerisinde bulunan diğer tüm belge ve tutanaklar gibi duruşma zabıtlarının onaylı suretlerini de harç ödemeksizin temin edebileceği belirtilmiştir.

Konunun Baronuz mensubu meslektaşlarımıza duyurulmasını rica ederim.

Saygılarımla.

Avukat Metin FEYZİOĞLU