AralıkOcakŞubat
ROBOSKİ BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 27.12.2014 23:00:00 | Okunma Sayısı: 1488 | | |

ROBOSKİ FAİLLERİNİN BİR AN ÖNCE ADALET ÖNÜNE ÇIKARILMASI GEREKMEKTE.

17'si  çocuk 34 sivil vatandaşımızın, sosyal devlet olan Türkiye Cumhuriyeti Devletinde ekmek parası için sınır ötesine gitmeleri nedeniyle, katledilmelerinin üzerinden tam 3 yıl geçti.3 yıl geçmesine rağmen bir arpa boyu yol alınmadığını görmekteyiz. Roboski Katliamının sorumluları, derhal adalet önüne çıkarılmalı ve hesap sorulmalıdır.

Soruşturma dosyasından da anlaşılacağı gibi; bombalama eylemini gerçekleştiren bir çok askeri görevlinin yanı sıra,bombalama faaliyetinde bir çok üst düzey askeri-idari bürokratın da sorumluluğu bulunduğu anlaşılmış, ancak olayda sorumluluğu bulunan görevliler hakkında soruşturma yürütülmediği gibi, soruşturmada ismi geçen görevliler hakkında “olayda kaçınılmaz bir hata olduğu” belirtilerek “askeri görevlilerin cezai sorumluluğundan söz edilemeyeceği” gerekçesiyle kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmiştir.

Katliamın sorumluları hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmesinden sonra, dosya Anayasa mahkemesine bireysel başvuru yolu ile götürülmüş ve dosya halen Anayasa Mahkemesinde karar için beklemektedir. Bütün Türkiye kamuoyunun  önünde gerçekleşen ve faillerini herkesin bildiği, insanlığa karşı işlenen  bu suça ait gerçeği tespit etmek Anayasa Mahkemesinin en temel  görevidir. Biz bir an önce Anayasa Mahkemesinin adalete ve hukuka uygun bir karar vermesini ve Roboski gerçeğini tüm Türkiye Kamuoyuna ilan etmesini bekliyoruz.

Adalete olan inancımızın kaybolmaması,üst düzey askeri ve idari yetkililerin yargı organlarınca korunmamasını umuyor ve faillerin bir an önce adalet önüne çıkarılmasını talep ediyoruz.

Saygılarımızla.

BİNGÖL BAROSU ADINA