AralıkOcakŞubat
Basın Açıklaması
Tarih: 13.11.2014 23:00:00 | Okunma Sayısı: 1276 | | |

ÇÖZÜM SÜRECİ

Savaşta kazanan yoktur.Her iki tarafta kaybeder.Savaşlar beraberinde acı, gözyaşı ve yıkım getirir.Ülkemizde ve özellikle bölgemizde yaşanan bu savaş nedeniyle şimdiye  kadar, kazanan hiçbir taraf olmadı.Bundan devlette zarar gördü, PKK ‘de zarar gördü.Mademki savaşın kazananı yoktur, o zaman bu savaşı devam ettirmenin her iki taraf içinde bir anlamı olmamalıdır.Bu nedenle ülkenin içine girdiği çözüm süreci çok büyük anlam kazanıyor.Biz çözüm sürecini önemsiyor ve çok değerli buluyoruz.Kesinlikle bu sürecin ne olursa olsun devam etmesi ve tabiri caiz ise Mutlu Sonla bitmesi lazım.

Son iki üç yıldır ülke genelinde hakim olan huzur ve güven ortamına çok alıştık. Bu durum halkın tamamında kabul görmektedir. Herkes bu huzur ve barış ortamının devamından yana, bu saatten sonra barış sürecini bozacak olan tarafı halk kesinlikle affetmeyecektir.Tarafların kesinlikle bu konuda son derece duyarlı olmaları gerekir.Biz taraflara şöyle sesleniyoruz.Lütfen siyasi çıkarlarınızı ve oy kaygınızı bir tarafa bırakarak, bu sorunun çözümü için ne gerekiyorsa yapın, bu konuda sakın ola ki, oyun bozanlık yapmayın.Çünkü böyle bir lüksünüz yok.Barışa bu kadar yaklaşılmışken avuçlarımızın içinden kayıp gitmesine izin vermeyiniz.Gelecek kuşaklara miras olarak savaşı bırakmayınız.

Çözüm sürecinin devam etmesi için tabiî ki tarafların görüşmesi gerekir. Görüşmeler olmadan, müzakereler yapılmadan barış sağlanamaz.Bu görüşmelerin devamı için, sürecin diğer tarafı olan  İmralı, HDP ve kandille koordineli görüşmelerin yapılması, karşılıklı taleplerin net ve açık bir şekilde masaya yatırılması gerekmektedir.Barış, uzun soluklu, meşakatli ve sabır isteyen bir yoldur.Barış sıkıntılı olacaktır,sancılı olacaktır, engel olmak isteyenler olacaktır.Ama tüm bunların üstesinden sabrederek, yılmadan yola devam etmek gerekir.Her sıkıntı olduğunda ben bu masadan kalkacağım, ya da gidin kendinize çeki düzen verin, öyle gelin görüşmelere devam edelim derseniz tabiî ki bu görüşmeler tıkanır.Erdemli ve sorumlu bir bilinçle davranıp, bu tarz sıkıntılar olsa bile inatla ve sabırla o masada oturmak gerekir.

Seçim sürecine girdiğimiz bu dönemde, çözüm sürecinin, seçim sürecine kurban edilmemesini umuyor ve bu sorunun tüm taraflarını barışa davet ediyoruz.Lütfen bir birinize elinizi uzatın. Çünkü o uzatılan ellerde bizim geleceğimiz yatmaktadır. Geleceğimizi karartmayın.

SAYGILARIMLA

BİNGÖL BAROSU BAŞKANI