Basın açıklaması
Tarih: 28.10.2014 23:00:00| Okunma Sayısı: 1772

Basına ve Kamuoyuna,

                    Karaman Ermenek'te bir madende su baskını nedeniyle 18 işçinin madende mahsur kaldığını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyouz. O işçi kardeşlerimizin ailelerine sabır diliyor ve  en kısa sürede kurtarılmalarını umuyoruz.

                    Son yılarda ülkemizde artık her gün rastladığımız işçi ölümleri, hayatımızın olağan bir parçası oldu adeta. Patronların bu vurdum duymazlığı,  emeğin  bu kadar çok sömürüldüğü ve denetimlerin bu kadar çok düzensiz olduğu bir ülke daha yoktur herhalde.

                    Televizyonda, gazetelerde hemen hemen her gün bu haberleri okuyoruz. Nedense bizde facialar olduktan sonra aklımız başımıza geliyor.Peki şimdi ne olacak, olacağı şu; bu filmi 5 ay önce Soma'da da izlemiştik.Sayın Büyüklerimiz Bütün programlarını iptal edecekler, olay yerine gidecekler, günlerce burada kalacaklar,üzüntülü yüz ifadeleriyle kameraların karşısına geçerek yüreklerimizi parçalayacaklar.Ölenlerin ailelerine yardım sözü verecekler,sorumluların bulunması için hemen soruşturma başlattık diyecekler, soruşturmalar açılacak amma,biliyoruz ki bu soruşturmaların sonucunda hiç bir sorumlu çıkmayacak.Madem bu kadar duyarlıydınız bu işçiler hayattayken nerdeydiniz.

               Somadaki faciadan sonra belki aklımız başımıza gelir, bundan sonra gerekli önlemler alınır diye düşünüyorduk. Görüyoruz ki, biz ülke olarak hiç bir faciadan ders alacak değiliz.

              Bu iki bilinmeyenli bir denklem değil, ya da çözülmesi gereken bir logaritma sorusu da değil, hani bunlardan birisi olsa tamam diyeceğiz. Bu soruları sizin çözmeniz biraz zor diyeceğiz.Ama  topu topu yapılması gereken emeğin ve alınterinin sömürülmediği, patronlar için aşırı kar marjının ön planda tutulmadığı, kanuni düzenlemeleri yapmak, İLO sözleşmelerine uygun bir şekilde işçi sağlığı ve iş güvenliğine uygun yasal düzenlemeler yapmak ve çıkan bu yasalara iş yerlerinin uygun olup olmadığını ve iş yerlerinin buna uyup uymadığını düzenli bir şekilde denetlemek, yasal düzenlemelere uymayan iş yerlerini kapatmak  gerekir. Sayın hükümetten şapkadan tavşan çıkartmasını beklemiyoruz.  

               Umarız bir mucize olur, o maden ocağındaki sudan yüreklerimize su serpilir.  

                                                                                                    SAYGILARIMIZLA. 

                                                                                                                                                                  Bingöl Barosu Başkanı
                                                                                                                                                                 Av. Abdullah ALAKUŞ
 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

28.03.2024
AV. YUSUF KETENALP
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.