KINAMA VE BAŞSAĞLIĞI
Tarih: 20.05.2019| Okunma Sayısı: 728

KINAMA VE BAŞSAĞLIĞI

 

 

                               Diyarbakır Barosu Üyesi Meslektaşımız Av. Müzeyyen BOYLU’nun Doktor olan eşi tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiğini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.

 

                        Yetkili makamlarca alınmayan tedbirler nedeniyle kadınlara yönelik her geçen gün artan şiddet olaylarının toplumda giderek derinleşen yaralara sebebiyet verdiğini görmekteyiz. Yaklaşık bir buçuk yıldır devam eden boşanma davasında 2 defa eşi tarafından öldürülmeye çalışıldığının bilinmesine rağmen, gerekli tedbirlerin alınmamasına anlam verebilmek mümkün değildir. Çocuklarının gözü önünde 14 kurşun sıkılarak katledilen bir anne, bir kadın olan Av. Müzeyyen BOYLU nezdinde aslında toplum ve kamu vicdanı katledilmiştir.

 

                        Yaş, konum ve eğitimin, kadınlarımıza olan bakış açısını değiştirmediğini açıkça görmekteyiz. Zira her gün katledilen, şiddete maruz kalan, tacize uğrayan kadınlarla ilgili haberler gazete manşetlerindeki yerini, artarak alırken bu gidişata dair hiçbir önlemin alınmadığını ancak bir an evvel alınması gerektiğini önemle belirtmek isteriz.


                        Kadın cinayetlerinde koruyucu ve önleyici tedbirler alınmadığı, yargılamaların etkin ve adil bir şekilde yapılmadığı sürece bu duruma dur denilemeyeceği açık ve net bir şekilde ortadadır.

 

                         Hayatını kaybeden kadın meslektaşımızın bizlerde yaratmış olduğu derin üzüntüyle, kadına yönelik şiddeti kınıyor, merhumeye Allah’tan rahmet, ailesine, tüm sevenlerine ve Diyarbakır Barosuna başsağlığı diliyoruz.

 

 

                                                                                  Bingöl Barosu Başkanlığı

26.04.2024
AV. YUSUF KETENALP
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.