ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN
Tarih: 12.05.2019| Okunma Sayısı: 964

Bugün anneler günü;

                Bir yandan evlatlarının kemiklerini arayan, evlatlarının bir mezarı olsun da mezarlarına bir çiçek bırakıp acılarını az da olsa dindirme çabasında olan  ve bu çabayı yıllardır ülkedeki en demokratik eylem biçimiyle dile getiren kayıp annelerine yönelik pervasız, saygısız ve vicdanları yaralayan yasaklar, hukuk dışı orantısız müdahaleler.

Bir yandan açlık grevindeki çocuklarına dikkat çekmek ve onların hayatta kalması için en doğal annelik içgüdüsüyle barışçıl, şiddet içermeyen demokratik yöntemlerle seslerini, çaresizliklerini kamuoyuna duyurmaya çabalayan annelere yönelik sert, kaba ve insanlık onuruyla bağdaşmayan müdahaleler.

Annelerin gözyaşlarına, çığlıklarına kulak vererek onların taleplerini dinleyerek ve biraz da olsa empati kurarak bu günü anlamlı kılabiliriz. Acılarımızı yarıştırarak değil ortaklaştırarak, paylaşarak dindirebiliriz.Bugünlerde daha çok ahlaka, daha çok adalete, daha çok empati kurmaya ve  birbirimizi dinlemeye acılarımıza merhem olmaya ihtiyacımız var. Annelerin coplanmadığı, yerlerde sürüklenmediği, sözlü ve fiziki hakaretlere maruz kalmadıkları bir ülke olmamız umuduyla anneler günü kutlu olsun.

 

                                                                                                              Av. Hanifi BUDANCAMANAK

                                                                                                                   Bingöl Barosu Başkanı

29.03.2024
AV. YUSUF KETENALP
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.