BAROMUZUN, SON DÖNEMDE YAŞANAN ŞİDDET OLAYLARINA İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 22.04.2019| Okunma Sayısı: 869

Ülkemizde son günlerde hukuk dışı ve herkesin vicdanını sızlatan bir kısım üzücü hadiseler meydana gelmiştir.

Öncelikle İstanbul’da meslektaşımız Av.Sertuğ SÜRENOĞLU’nun maruz kaldığı bir kısım görev ve vazife bilincini kaybetmiş kolluk mensubu tarafından yapılan işkence olayı henüz gündemini korurken başta Gebze olmak üzere taleplerini dile getirmeye çalışan tutuklu ve hükümlü annelerine yönelik olarak görev ve sorumluluk yetkilerinin dışına çıkan bir kısım kolluk mensubu tarafından gerçekleştirilen hukuk dışı, onur kırıcı sözlü ve fiziki şiddet olayı ile devam etmiştir.

Başta dinen ve ahlaken en kutsal varlıklar olarak nitelediğimiz her platformda baş tacı ettiğimiz annelere ve yine tüm yurttaşlara yapılan her türlü haksızlığa, hukuksuzluğa karşı, nerede ve kim tarafından gerçekleşirse gerçekleşsin  yaşanan hukuk dışı eylemelere karşı durmayı vicdani ve insani bir yükümlülük olarak görüyoruz ve görmeye de devam edeceğiz.

Son olarak Ankara’da CHP Genel Başkanına yönelik linç girişimi ile de ötekileştirici ve kutuplaştırıcı şiddet sarmalı devam etmiştir.

Bu son olay da göstermektedir ki ötekileştirici, öfke ve düşmanlık barındıran söylemlerden derhal vazgeçilmedir. Adaleti, eşitliği ve demokratik değerleri önceleyen barışçıl ve kapsayıcı bir dil kullanmak bu ülkeyi seven ve huzurunu isteyen herkesin görevidir.

Bu vesileyle CHP Genel Başkanı sayın Kemal KILIÇDAROĞLU’na yönelik gerçekleştirilen linç girişimini şiddetle kınıyor ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Yaşanan hukuk ve vicdan dışı olayların tüm ayrıntılarıyla araştırılarak aydınlatılmasını, faillerin ve varsa arkasındaki güçlerin soruşturulmasını talep ediyoruz.

Bingöl Barosu Başkanlığı

29.03.2024
AV. YUSUF KETENALP

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.